Nieuwe koers topsport selectie

Iedere vier jaar wordt door NOC*NSF vastgesteld hoe groot de jaarlijkse bijdrage van NOC*NSF aan ons topsportprogramma zal zijn en welke voorwaarden hieraan verbonden zitten. De keuzes worden gemaakt aan de hand van jaarlijkse evaluaties van ons programma. Ook andere ontwikkelingen op topsportgebied spelen uiteraard een rol. 

25 september 2024

Het huidige programma (vastgesteld in 2020) loopt eind dit jaar af en we zijn in gesprek over de periode 2025 – 2028. 

NOC*NSF heeft aangegeven dat er minder middelen beschikbaar zijn.
De visie van NOC*NSF is voor deze cyclus dat er scherpere keuzes gemaakt moeten worden. Hiermee bedoelen ze dat de beschikbare middelen ingezet moeten worden op die spelers die een reële kans hebben om binnen vier tot acht jaar een wereldtitel te pakken. Dit betekent aan de ene kant dat er ruimte is ontstaan om vrouwelijke sporters op te nemen in onze topsportplannen. Aan de andere kant betekent dit dat er scherpere keuzes gemaakt gaan worden ten opzichte van het vorige programma (heren & talenten). 

De Technische Commissie (het geheel van coaches, trainers en begeleiders in het topsportprogramma) is samen met het bestuur en NOC*NSF in overleg gegaan welke spelers kansrijk genoeg geacht worden en hoe dit nieuwe programma eruit zal gaan zien.

Hieruit zijn vijf sporters naar voren gekomen die voor nu aan de gestelde criteria voldoen:
Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Yannick Pongers, Mika van Berkel en Jolien Schuurman.
Jaarlijks wordt beoordeeld of er sporters toegevoegd kunnen worden of afvallen.

Voor deze 5 sporters zullen we financiële ondersteuning aanvragen voor hun topsportprogramma. Begin december wordt uitsluitsel verwacht vanuit NOC*NSF over onze aanvraag.

Vanzelfsprekend houden we jullie op de hoogte van de ontwikkeling.

 


 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto Niels Feijen Marc Bijsterbosch TeamNL ©Rob Kleinjans
Foto Jolien Schuurman Yannick Pongers Mika van Berkel TeamNL ©Predator Pro Billiard Series

NOC*NSF/Sportbonden TeamNL Topsport
Volg ons online