Jum Zwijnenburg en Jolien Schuurman eerste kampioenen NK Pool Dames

Eerste twee NK’s Dames zitten erop: het NK 14.1 Straightpool en het NK 8-ball. Een verslag door KNBB Sectie Pool, met foto’s Thierry Brachthuizer

22 oktober 2024

TILBURG -
 
 
Jum Zwijnenburg de sterkste in NK Dames 14.1 Straightpool
Afgelopen zaterdag was het dan zover: de start van het NK dames begon in Tilburg. Het fraaie Cues en Darts in Tilburg had zijn locatie beschikbaar gesteld.
 
We gingen van start met 14.1. Met 14 dames gingen we de strijd aan. Een race naar de 50 om te beginnen. Aan de winnaarskant bleef het een race naar de 50 en aan de verliezerskant een race naar de 40. Door vervoersprobleem waren er twee dames die helaas bij de verliezersronde pas hun intrede konden doen. 
 
Na een paar leuke wedstrijden bleven er 4 dames over. Maartje Dingemans/Jum Zwijnenburg en Jolien Schuurman/Tara Verharen. Jum wist Maartje te verslaan en Jolien versloeg Tara. De finale was een spannende strijd tussen Jum en Jolien die Jum wist te winnen.
 
 

 
 
Jolien Schuurman de sterkste in NK Dames 8-ball
Zondag ging het NK dames verder met 8-ball. Wederom in Tilburg bij Cues en Darts. De wedstrijdleiding werd verzorgd door Dirk Wiersma en de livestream door OrangeForks Productions, Jimmy Worung.
 
We begonnen met 16 dames en er werd DKO naar SKO gespeeld. Winnaarskant naar de 5 en verliezerskant naar de 4. 
 
De halve finale werd uiteindelijk gespeeld door Tara Verharen/Jolien Schuurman en Mirjam Alfons/Jum Zwijnenburg. Na 2 spannende wedstrijden tussen deze dames kwamen in de finale Mirjam en Jolien tegen elkaar uit. Jolien won deze strijd van Mirjam. Zo sloten we dag 2 af. 
 
Volgend weekend gaan we verder met 10-ball en 9-ball!
 
 
 
 
Relevante links
Links naar de streams plus alle uitslagen NK Dames 8-ball via deze pagina: 
Links naar de streams plus alle uitslagen NK Dames 14.1 straightpool via deze pagina:
https://cuescore.com/tournament/NK+Pool+2024+Dames+14.1+straight+pool/47...
 
 
Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto’s: Thierry Brachthuizer
Foto's beker/medailles Jum Zwijnenburg: via Jum
Dames NK Poolbiljart
Volg ons online