Een nieuw seizoen Eredivisie Pool: Hague 5 schiet uit de startblokken

Alle acht Eredivisieteams waren dit weekend samen bijeen in Goes voor een spetterende start van het seizoen 2024-2025. Met meteen al de kraker Hague 5 tegen regerend landskampioen Sport Pub Goes, en de pikante ontmoeting tussen SPC Woensel en Sonny’s Billiard Supplies. Een verslag van speelronden 1 & 2

09 oktober 2024

GOES – Vorig seizoen stonden ze nog met de kampioensschaal: Sport Pub Goes. Maar in dit (dubbele) openingsweekend van de Eredivisie Pool 2024-2024, voor Sport Pub Goes op eigen terrein, ging de kraker tegen Hague 5 met 4-3 verloren. Niels Feijen hield huis namens Hague 5 zoals we van hem gewend zijn; namens Sport Pub Goes was Ivo Aarts in uitstekende vorm en hield hiermee de schade beperkt voor de regerend landskampioen, mede door een uitstekende 9-4 winst op Jan van Lierop in het 9-ball. Door de 7-0 winst van Hague 5 op Plan B Schedels staat de Haagse sterrenploeg na twee ronden bovenaan.

 


 

Hague 5-Sport Pub Goes was niet de enige kraker op het programma in deze dubbele speelronde. Ook was er de pikante ontmoeting tussen SPC Woensel tegen Sonny’s Billiard Supplies. Pikant  vanwege de overstap van Quinten Pongers, Yannick Pongers en Aziz Moussati van Woensel richting Geldrop. Toeval of niet: in deze ontmoeting verloren Yannick en Aziz beide partijen voor hun nieuwe ploeg in deze onderlinge ontmoeting, en Quinten kwam nog niet in actie. Mede dankzij een sterke Ivar Saris won Woensel met 4-3.

Hiermee zijn direct de vier grootste kanshebbers voor de landstitel genoemd: Hague 5, SPC Woensel, Sonny’s Billiard Supplies en Sport Pub Goes. En omdat de ‘overige’ wedstrijden tegen de op papier mindere tegenstanders door allemaal eenvoudig werden gewonnen, staan ze alle vier op korte afstand van elkaar aan kop.

Alles over de eerste twee speelronden in de Eredivisie Pool 2024-2025, alle teams, wedstrijden en spelers, en zelfs video’s, u vindt het op deze pagina.

 



Regerend landskampioen: Sport Pub Goes. Foto: Thierry Brachthuizer

 

Kijk alle van speelronde 1 & 2 terug via de (opgeslagen) livestreams

Via het KNBB YouTube kanaal zijn van alle speelronden liefst gratis vier streams beschikbaar, waarvan één met Nederlands (duo)commentaar. Commentatoren zullen afwisselend zijn: Jelle Kijlstra, Casper Verstegen, Pascal de Smit en Kevin Den Hartigh. Streams staan onder leiding van Jimmy Worung/Orange Forks, live op KNBB YouTube.

Stream 1 (met commentaar): https://youtube.com/live/wo8qPkJeiiE?feature=share

Stream 2: https://youtube.com/live/Y4uDSrSeL70?feature=share

Stream 3: https://youtube.com/live/P7FhN-rPIoU?feature=share

Stream 4: https://youtube.com/live/QCTuY2Avf1U?feature=share

 

 

Vegro wederom sponsor Eredivisie Pool seizoen 2024-2025

Dit seizoen is het tweede (en laatste) seizoen dat Vegro als sponsor fungeert van de Eredivisie Pool.

Doel van de overeenkomst met Vegro, zoals omschreven bij bekendmaking van de sponsordeal: het poolen in Nederland voor twee jaar lang een flinke kwaliteitsimpuls te geven, met meer exposure van poolen in Nederland.

Dit betekent: iedere speelronde een selectie van wedstrijden met commentaar, op alle speellocaties, gratis en live te zien via het YouTube-kanaal van de KNBB. Daarbij komt ook dit seizoen voor iedere speelronde op www.poolbiljarten.nl een vooruitblik, plus na afloop van iedere speelronde een uitgebreid verslag.

In alle opzichten een geweldige injectie voor het poolbiljarten in Nederland! En dit seizoen wordt dit dus voortgezet, met dank aan Vegro.

Vegro is al sinds 1985 de winkel voor zorghulpmiddelen. Bij Vegro wordt niet gedacht in beperkingen, maar in mogelijkheden. Zodat jij je eigen koers kunt bepalen. Jouw kwaliteit van leven verbeteren is Vegro’s missie. Hun zorghulpmiddel is het middel, niet het doel. Het hulpmiddel ondersteunt uitdagingen en geeft comfort. Voor iedereen, in elke fase van het leven. 

Koop, huur of leen gratis een hulpmiddel in één van de zorgwinkels van Vegro, of via hun website: www.vegro.nl 

 

 

Tekst: KNBB
Kampioensfoto Sport Pub Goes 2023-2024: Thierry Brachthuizer
Foto’s openingsweekend: Sport Pub Goes
Foto livestream setup met Jimmy Worung, openingsweekend seizoen 2023-2024: Sport Pub Goes
Stand: Cuescore
Met dank aan: Vegro

Eredivisie/Topklasse Feijen, Niels Poolbiljart
Volg ons online