Cyriel & Sonny in China: Een mooie ervaring

Een paar dagen geleden waren ze nog klaar voor de start: Cyriel Ledoux en Sonny Haegmans voorafgaand aan een groot internationaal Heyball-toernooi in China. Onze mannen hadden het verre van gemakkelijk, maar deden waardevolle ervaring op. Een verslag door Cyriel, met foto’s JOY

13 oktober 2024

TIANJIN, CHINA – 
Beetje later dan verwacht maar hier de samenvatting van het toernooi.
 
Sonny begon zijn toernooi met een 1-7 nederlaag. Goede tegenstander die Sonny weinig ruimte gaf om in de wedstrijd te komen. Zijn tegenstander wist zich ondertussen ook met 5 overwinningen achter elkaar te plaatsen voor stage 3.
 
In de eerste verliezersronde kwam Sonny een tegenstander tegen van een gelijkwaardig niveau. De wedstrijd ging gelijk op en ze wisten beide tafels te runnen vanaf hun eigen break en de droge break van de tegenstander. Op 3-4 kreeg Sonny een kans om 4-4 te maken maar miste zijn laatste seriebal. 3-5. Sonny brak droog zijn tegenstander schoot uit en op 3-6 nog een break en run erachteraan. 3-7 einde toernooi.
 
 
 
 
Cyriel begon zijn toernooi tegen Dennis Orcollo. Een hoop tactische frames en Cyriel kon prima meekomen tot 3-4, waar hij de kans op 4-4 liet liggen, 3-5. Vervolgens op 3-6 nog een grote kans laten liggen om het gat te verkleinen.
 
Ook Orcollo wist zich met 5 overwinningen achter elkaar te plaatsen voor stage 3, dus zowel Sonny als Cyriel hadden zeker niet de makkelijkste loting te pakken in ronde 1.
 
Eerste verliezersronde wachtte voor Cyriel een tegenstander uit Mongolië die op donderdag zijn prequalifyer wedstrijd nog met 13-0 wist te winnen. Pottend was deze speler ijzersterk, maar tactisch iets minder. Cyriel koos ervoor om er een tactisch steekspel van te maken en wist de wedstrijd zo goed als te controleren. Dit resulteerde in een 5-4 overwinning.
 
In L2 wachtte een English pool speler. Tactisch en pottend gewoon sterk. Zat dus maar 1 ding op en dat is zelf je kansen meteen pakken. 
 
Begin was dan ook heel goed. Een break en run en 2 run-outs zorgden voor een 4-1 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar een misser om op 5-1 te komen deed de wedstrijd keren. Waar in het begin van de wedstrijd niet gemist werd, ging nu de ene na de andere kans voorbij. Toch een gebrek aan ervaring en vooral ritme op dit niveau. Eindstand 4-7
 
Al met al een hele mooie ervaring voor beide heren - en zeker niet de laatste keer aan de Heyball tafel!
 
 
 

 

CYRIEL & SONNY IN CHINA

Updates & video's via de Facebook-pagina van de JOY World Heyball Tour en via KNBB Facebook

Play-in match international group

FLOWCHARTS
https://pub.joy-zhongba.com/racingchart

LIVE SCORES
https://pub.joy-zhongba.com/h5/

Stage 1 international group

FLOWCHARTS
https://pub.joy-zhongba.com/racingchart

LIVE SCORES
https://pub.joy-zhongba.com/h5/

Stage 2 international group

FLOWCHARTS
https://pub.joy-zhongba.com/racingchart

LIVE SCORES
https://pub.joy-zhongba.com/h5/

Stage 3

FLOWCHARTS
https://pub.joy-zhongba.com/racingchart

LIVE SCORES
https://pub.joy-zhongba.com/h5

 

 
 
Tekst: Cyriel Ledoux
Foto’s ©JOY
Azië Chinese Pool/Heyball
Volg ons online